Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Om WATERS

Den forskning som bedrivs inom WATERS är direkt kopplad till de så kallade bedömningsgrunder som används för att klassificera vattenstatus enligt EU:s ramdirektiv för vatten samt den svenska lagstiftning som genomför direktivet i Sverige. Vill du veta mer om vad detta direktiv inneburit för svensk vattenförvaltning, välj Bakgrund. En kort sammanfattning av WATERS forskningsfrågor hittar du under menyvalet Målsättning. Vill du ha mer detaljerad information om WATERS vetenskapliga innehåll, välj istället Forskning i huvudmenyn.

Resultaten som genereras inom WATERS offentliggörs på olika sätt. Resultaten publiceras dels i WATERS rapportserie, dels genom publikation i vetenskapliga tidskrifter.

WATERS anordnar också ett antal möten där intressenter i svensk vattenförvaltning bjuds in för att ta del av och disktuera WATERS resultat. Användarforum är ett sådant. WATERS första användarforum hölls i Göteborg den 17 april 2013.

Presentationer från mötet hittar du via denna länk.

Inom forskningsprogrammet hålls också ett antal möten. En gång per år träffas forskningsprogrammets alla deltagare för att presentera resultat, utbyta erfarenheter, och koordinera det fortsatta arbetet inom programmet.

I samband med detta möte brukar också resultat och planering inom WATERS diskuteras i en referensgrupp. Referensgruppen består av företrädare för Havs- och vattenmyndigheten (HaV) och Vattenmyndigheterna (VM), det vill säga de svenska myndigheter som är programmets huvudsakliga avnämare. I referensgruppen ingår också WATERS styrgrupp som består av vetenskapligt ansvariga forskare för WATERS tre fokusområden, WATERS programchef, samt representanter från Naturvårdsverket och Havs- och Vattenmyndigheten.

 

 

WATERS platta 2
Sidansvarig: Daniel Ruhe|Sidan uppdaterades: 2015-09-09
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?