Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

De olika delarna i WATERS

För att bedöma vilken status ett vatten har, används olika parametrar för kust- respektive inlandsvatten. Förekomst av och status hos ett antal växt- och djurarter i vardera vattentyp används som grund för bedömningen. I WATERS ingår forskare som är experter på respektive miljö.

Utöver de miljöspecifika aspekter som skiljer kust- och inlandsvatten åt, finns också många gemensamma nämnare. För båda vattentyperna måste referensförhållandet för vattenförekomsten definieras, alltså normaltillståndet eller det opåverkade tillståndet. Klassgränser måste också bestämmas, det vill säga var gränserna ska gå mellan olika grader av avvikelse från referenstillståndet. Dessutom behövs tillförlitliga metoder för att kunna uppskatta hur säkra eller osäkra statusbedömningarna egentligen är. Detta kräver lämpliga statistiska metoder som kan användas för båda vattentyperna. Dessa frågor är gemensamma för kust- och inlandsvatten och hanteras i WATERS av en forskargrupp med fokus just på detta.

I programmet finns också ett sekretariat med uppgift att underlätta koordinering av aktiviteter i de tre så kallade fokusområdena, samt att kommunicera programmets resultat till omvärlden. Mer information om de olika fokusområdena hittar du i menyn till vänster.
 

 

Mer information

Kontaktinformation till WATERS sekretariat hittar du här.

Sidansvarig: Daniel Ruhe|Sidan uppdaterades: 2014-08-14
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
https://waters.gu.se/forskning/
Utskriftsdatum: 2024-04-25